Dagtocht

Unieke dagtocht voor Indische senioren

Waar gaan we heen?
Een dagje Oostwaarts met andere Indische senioren, eventuele partners en Indische begeleiding naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest en het tropisch dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote, nabij Steenwijk! > Download de flyer

Hoe komen we daar?
Gezellig met z’n allen in een luxe touringcar met toilet en airconditioning, evergreens en Indische achtergrondmuziek. Onderweg lekker ngobrollen, genieten van versnaperingen en genieten van het Hollands landschap.

De Orchideeën Hoeve
Rond 11.00 uur arriveren we bij de hoeve. Zodra u binnenstapt, bent u in de tropen. Niet alleen vanwege de vertrouwde warmte, maar ook door de weldadige wildernis waar paadjes en bruggetjes u langs honderden wilde orchideeën, beekjes, en bosschages leiden, afgewisseld met bamboehuisjes en bankjes waar u even kunt uitrusten. Met de junglegeluiden op de achtergrond waant u zich vast niet in de Noordoostpolder…
De hoogtepunten: de prachtig aangelegde Maleisische tuin en de Vlindervallei met honderden tropische vlinders die vrij rond u heen vliegen. Verder is er nog een zeer interessante korte informatiefilm, een kwekerij, een Taiwanese tuin en een uitgebreide orchideeënwinkel.Om 13.00 uur stappen we weer in en rijden verder naar Kallenkote, waar we rond 14.00 uur aankomen.

Taman Indonesia
In Taman Indonesia wordt u verwelkomd met koffie en spekkoek, terwijl u hoort hoe en waarom een Indische vrouw en haar man hun boerenerf in de Kop van Overijssel in een verrassende tropische dierentuin omtoverden.

Ook in Taman Indonesia herinneren de verschillende dieren en het vele groen u vast aan Indië door werkelijk gezang van perketoets en andere vogels of door de geur en het gedartel van kleine hertjes en andere dieren.
Het ontbreekt hier niet aan bouwwerken, voorwerpen en snuisterijen uit de Oost: een geweldig decor voor foto’s! In de toko kunt u heerlijk rondneuzen tussen kleding, specerijen, ingrediënten en cadeauartikelen.

Na de wandeling wacht u een heerlijke Indische maaltijd in het restaurant van Taman Indonesia.

De Terugweg
Op de terugweg nog een drankje en natuurlijk kunt u ook even een lekker dutje doen. Maar voor degenen die nog helemaal fris zijn gaan we los met de busbingo! Peter en Tino draaien en wie weet gaat u met een mooie prijs naar huis! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten